Γιατί να αγοράσεις έναν SSD και να αντικαταστήσεις τον HDD σου;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερο ένας υπολογιστής ή ένα laptop να χρησιμοποιεί SSD παρά HDD σκληρό δίσκο.

Αν έχεις laptop και το παίρνεις μαζί σου όπου κι αν πας, αυτό σημαίνει πως αρκετές φορές το χτυπάς κάπου κατά λάθος ή το αφήνεις κάτω με περισσότερη δύναμη απ’ ότι χρειάζεται. Ακόμα και τα μικρά χτυπήματα μπορούν να καταστρέψουν ένα HDD σκληρό δίσκο όσο είναι ενεργός ή σε sleep mode. Οι SSDs από την άλλη πλευρά δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως επειδή δεν έχουν τίποτα που στριφογυρνάει μέσα.

Ένας SSD είναι επίσης πιο μικρός και πολύ πιο ελαφρύς από έναν HDD σκληρό δίσκο. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο θα σου μείνει περισσότερος ελεύθερος χώρος σε ένα σταθερό υπολογιστή, αλλά θα μπορείς να τον μεταφέρεις και με μεγαλύτερη άνεση. Τέλος, οι SSDs απαιτούν λιγότερη ενέργεια, οπότε θα δεις και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Windows για πολλά χρόνια γνωρίζουν πόσο αργό είναι το boot (ξεκίνημα) του λειτουργικού. Ακόμα και αν δεν έχεις πολλές εφαρμογές που τρέχουν κατά το ξεκίνημα του λειτουργικού, το boot παραμένει απίστευτα αργό και ιδιαίτερα εκνευριστικό. Αλλά όταν χρησιμοποιήσεις SSD, είναι υπόθεση 10 δευτερολέπτων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του boot και να φορτώσουν όλα τα προγράμματα (αν έχεις και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως χρειαστεί 5 δευτερόλεπτα).

Οι SSDs έχουν επίσης μικρότερες πιθανότητες να χαλάσουν, οπότε δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να αποθηκεύσεις αντίγραφα ασφαλείας σε έναν SSD.

Εμείς στην service-computer.gr θα σε βοηθήσουμε να διαλέψεις και να τοποθετήσεις τον κατάλληλο ssd για τις ανάγκες σου.

Service-computer.gr | Άμεση Επισκευή Laptop στην καλύτερη τιμή από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της service-computer.gr στα Νέα Παλάτια Ωρωπού | Σκάλα Ωρωπού | Τηλ. 6973009290 - 6951326656.